– I et år preget av store endringer er en marginal nedgang i konsernets byråinntekt på én prosent og en nedgang i resultatet som forventet, skriver konsernsjef Anders Waage i en epost til DN.

Schjærven hadde i 2017 en byråinntekt – kundehonorar minus varekostnader – på 202,8 millioner kroner.

Nest størst

Det familieeide konsernet passerte for første gang 200 millioner i byråinntekt i 2016 – med 205 millioner kroner.

Dette nivået klarte konsernet også å holde i 2017, til tross for et omsetningsfall på 105 millioner kroner.

Derfor er det fremdeles kun Try, med en byråinntekt på 240,8 millioner kroner, som er større enn Schjærven.

Jobber med Power og XXL

Konsernet, som jobber med kunder som Power, XXL, Vita, NorgesEnergi, Bohus, Block Watne, Obos og Krogh Optikk, klarte ikke å levere like godt på resultatsiden heller.

– Vi er nå i en spennende fase hvor vi har fokus på konsolidering av selskapene, flytting, optimalisering av drift og spissing av konseptet vårt. Dette har allerede gitt positive resultater. Vi ser at vi bredder leveransene mot eksisterende kunder, samtidig som vi har fått flere nye kunder i løpet av 2017 og 2018, skriver Waage.

Resultatet før skatt endte på 5,5 millioner kroner, mot 8,9 millioner kroner året før. Årsresultatet ble på 3,9 millioner kroner, mot 6,5 millioner kroner i 2017.

Selektive

En av årsakene er at selskapet mistet storkunden Elkjøp, ifølge Waage.

– 2017 var året vi avsluttet samarbeidet med Elkjøp så det har naturlig nok en innvirkning på tallene. Samtidig har vi fått tillit fra flere nye kunder og er fornøyde med utviklingen. I og med at vi spisser konseptet vårt ytterligere inn mot retail marketing er vi også mer selektive på hvilke «pitcher» vi er med i, skriver han.

Waage skriver videre at selskapet nå konsentrerer seg om å forbedre resultatmarginen, etter en periode med stor vekst.

– Som alltid er vårt fokus på å levere rett tjeneste/produkt til rett pris til våre kunder, samtidig som vi investerer i å utvikle vår egen kompetanse og leveransekapasitet, legger han til.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Youtube står alltid i hodet ditt
Sander Austad Dale, også kjent som Randulle på Youtube, gir innsikt i hverdagen sin.
01:41
Publisert: